Coördinator bedrijfsvoering


Het Netherlands eScience Center is op zoek naar een coördinator bedrijfsvoering (32-40 uur per week).

Ben jij op zoek naar een boeiende positie waarin je als centrale schakel de operationele aspecten van een inspirerende organisatie coördineert? Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie en gaan we graag in gesprek met jou! 

Wie zijn we?  
Het Netherlands eScience Center is het nationale centrum voor innovatieve softwareoplossingen in academisch onderzoek. We willen de kloof in kennis en expertise tussen digitale technologieën enerzijds en wetenschappelijk onderzoek anderzijds overbruggen. We creëren tools en digitale methodologieën waarmee onderzoekers in alle disciplines onderzoeksvragen kunnen beantwoorden, gebruikmakend van onze unieke mix van academische expertise en vaardigheden op het gebied van softwareontwikkeling. We hechten veel belang aan softwarekwaliteit en duurzaamheid, en tevens aan academische erkenning van onderzoekssoftware.  

We staan voor een op onderzoek gerichte, professionele, collaboratieve, open en vindingrijke benadering van alles wat we doen, onze medewerkers identificeren zich met deze eScience Center-waarden en dragen dat actief uit. Onze mensen weerspiegelen diversiteit in achtergrond, opleiding, geslacht, nationaliteit en etniciteit. Samen vormen we een inclusieve groep met een gemeenschappelijke drive. 

Hoe ziet je werk eruit? 

In nauwe samenwerking met de Operationeel Directeur en het Operations-team ondersteun je de beleids- en besluitvorming van de gehele afdeling en fungeert als aanspreekpunt. Je verzamelt relevante informatie, geeft advies, helpt bij het formuleren van beleid, initieert en neemt deel aan projecten, en voert deze binnen de vastgestelde kaders uit. Je borgt en bewaakt de processen en als er geen duidelijk proces is, neem jij het voortouw om dit op te zetten. Hierbij overleg je met zowel interne als externe experts op inhoudelijk gebied en andere stakeholders. Je ontwerpt en implementeert een solide PDCA-cyclus.  

Jij draagt bij aan het waarborgen van onze kwaliteit, het minimaliseren van risico’s en het voortdurend voldoen aan wet- en regelgeving, evenals interne normen en regels. Daarnaast speel je een coördinerende, monitorende en bewakende rol bij processen met betrekking tot preventie, veiligheid en de AVG-wetgeving. Tot slot geef je het inkoop- en contractmanagement vorm. 

Bovenstaande is een selectie van werkzaamheden. De functie kan nog mede door jou zelf vorm worden gegeven.  Het is vooral belangrijk dat je energie krijgt van (bruggen)bouwen en samenwerken. Dat je proactief taken oppakt, bewaakt, anticipeert op veranderingen en communiceert waarbij het uiteindelijke doel is dat onze bedrijfsvoering processen op het gewenste kwaliteitsniveau zijn, en geborgd.  

 
Wie ben jij? 

 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring en een bachelor- of masterdiploma; 
 • Je beschikt over uitstekende organisatorische vaardigheden en hebt oog voor detail; 
 • Je beschikt over sterke communicatie- en leiderschapsvaardigheden; 
 • Je hebt kennis van projectmanagementmethodologieën en –tools; 
 • Je hebt een probleemoplossend vermogen en bent besluitvaardig; 
 • Je bent resultaatgericht en hebt een analytisch denkvermogen; 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

Wat bieden wij?  

 • Een kans om te werken in een organisatie die toonaangevend is op het gebied van internationaal geavanceerd onderzoek; 
 • Een kans om deel uit te maken van een team van intelligente, collaboratieve en ambitieuze mensen met een passie voor academisch onderzoek;  
 • Uitgebreide mogelijkheid om je professionele en persoonlijke capaciteiten verder te ontwikkelen;  
 • Salarisschaal 9-10, op basis van onze CAO (WVOI Cao-OI) afhankelijk van kwalificaties en deskundigheid;  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: reis- en communicatiekostenvergoeding, vakantiegeld (8%), 42 vakantiedagen op fulltime basis, eindejaarsuitkering (8,33%), persoonlijk ontwikkelbudget, fitnessplan, fietsplan en de mogelijkheid om hybride te werken.  

Heb je interesse?  
Jouw sollicitatie is voorzien van een CV en een motivatiebrief. De vacature staat open tot en met 31 januari 2024.  

Voor meer informatie over de vacature of over het wervingsproces, kun je terecht bij de afdeling HR. Stuur je e-mail naar  
 
In de context van het afhandelen van de sollicitatieprocedure verwerkt het Netherlands eScience Center jouw persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in ons privacy beleid