Financieel Controller/meewerkend teamhoofd


Het Netherlands eScience Center is op zoek naar een financieel controller (0,8 – 1,0 FTE per week) die pragmatisme combineert met strategisch inzicht. Je zult ook de taken met betrekking tot het lijnmanagement oppakken van ons (kleine) financiële team. 

Wie zijn we? 

Het Netherlands eScience Center is het nationale centrum voor innovatieve softwareoplossingen in academisch onderzoek. We willen de kloof in kennis en expertise tussen digitale technologieën enerzijds en wetenschappelijk onderzoek anderzijds overbruggen. We creëren tools en digitale methodologieën waarmee onderzoekers in alle disciplines onderzoeksvragen kunnen beantwoorden, gebruikmakend van onze unieke mix van academische expertise en vaardigheden op het gebied van softwareontwikkeling. We hechten veel belang aan softwarekwaliteit en duurzaamheid, en tevens aan academische erkenning van onderzoekssoftware. 

We staan voor een op onderzoek gerichte, professionele, collaboratieve, open en vindingrijke benadering van alles wat we doen, en onze medewerkers identificeren zich met deze eScience Center-waarden en dragen dat actief uit. Onze mensen weerspiegelen diversiteit in achtergrond, opleiding, geslacht, nationaliteit en etniciteit. Samen vormen we een inclusieve groep met een gemeenschappelijke drive. 

Hoe ziet jouw werk eruit? 

Als financieel controller, bij het eScience Center, begrijp je de behoeften van een onderzoeksgedreven organisatie die recentelijk een snelle groei heeft doorgemaakt. Je bent in staat om een solide financieel raamwerk op te zetten waarop het eScience Center de komende jaren kan vertrouwen. Ondersteund door een team van twee financieel administrateurs, die je aanstuurt, heb je de leiding over alle financiële processen binnen het eScience Center. Je fungeert als sparringpartner voor zowel het directieteam als het middenmanagement en levert relevante financiële managementinformatie en strategisch inzicht in de financiële ontwikkeling van de organisatie. Je zorgt ervoor dat alle interne financiële processen soepel verlopen en je bent verantwoordelijk voor het opstellen van onder andere de jaarrekening, de begroting en relevante financiële rapportages. Daarnaast is het zorgdragen voor solide financieel projectmanagement voor alle onderzoeksprojecten van de organisatie onderdeel van je takenpakket. 

Wie ben je? 

Je bent een ervaren samenwerkingsgerichte professional in financieel management met uitstekende sociale vaardigheden. Op basis van je werkervaring – opgedaan in bij voorkeur de non-profit sector – ben je in staat om op overtuigende wijze strategische aanbevelingen te presenteren en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Je neemt proactief initiatief tot verbeteringen of aanpassingen en schakelt gemakkelijk tussen de operatie en strategie. Je communicatieve vaardigheden (open en vriendelijk) stellen je in staat om succesvol samen te werken met alle stakeholders binnen en buiten de organisatie. Je kunt betrouwbare analyses leveren op basis van complexe gegevens en je bent in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor de financiële administratie. Verder heb je:  

 • een gedegen financiële achtergrond met minimaal 8 jaar werkervaring in financiële controle;  
 • aantoonbare ervaring in het leiden van een (klein) team;  
 • een wo-opleiding afgerond in een financiële of economische richting; 
 • kennis van fiscale verslaglegging, Dutch GAAP en academische onderzoeksfinanciering (bijv. NWO, H2020);  
 • kennis van Exact Online en bij voorkeur ook van AFAS (in verband met implementatieproject);  
 • ervaring met de financiële aspecten van een organisatie die voornamelijk werkt op projectbasis;  
 • sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;  
 • organisatorische vaardigheden, met het vermogen om een gevarieerd takenpakket te beheren;  
 • aandacht voor detail, nauwkeurigheid, kwaliteit en integriteit.

  Wat bieden wij? 

   • een kans om te werken in een organisatie die toonaangevend is op het gebied van internationaal geavanceerd onderzoek; 
   • een kans om deel uit te maken van een team van intelligente, collaboratieve en ambitieuze mensen met een passie voor academisch onderzoek; 
   • uitgebreide mogelijkheid om je professionele en persoonlijke capaciteiten verder te ontwikkelen; 
   • salarisschaal 11-13, op basis van onze CAO (WVOI Cao-OI) afhankelijk van kwalificaties en deskundigheid; 
   • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: reis- en communicatiekostenvergoeding, vakantiegeld (8%), 42 vakantiedagen op fulltime basis, eindejaarsuitkering (8,33%), persoonlijk ontwikkelbudget, fitnessplan, fietsplan en de mogelijkheid om hybride te werken.

    Heb je interesse? 

    Jouw sollicitatie is voorzien van een CV en een motivatiebrief. De sollicitatie staat open tot de vacature is ingevuld. 

    Voor meer informatie over de vacature of over het wervingsproces, kun je terecht bij de afdeling HR: stuur je e-mail naar

    In de context van het afhandelen van de sollicitatieprocedure verwerkt het Netherlands eScience Center jouw persoonsgegevens. Meer informatie hierover vind je in ons privacy beleid.