Draag bij aan onderzoek naar hart- en vaatziekten

Draag bij aan onderzoek naar hart- en vaatziekten

Geef je mening op de onderzoeksplannen uit het programma Big Data & Gezondheid

Acivity trackers, zoals een Fitbit, zijn tegenwoordig immens populair. Mensen gebruiken deze apparaten om hun stappen te tellen, hartslag te meten, gewicht bij te houden en andere gezondheidsinformatie te verzamelen. De informatie, ook wel data, die deze apparaten oplevert biedt ondersteuning bij een gezonde leefstijl. In wetenschappelijk onderzoek wordt deze data gecombineerd met andere gegevens en biedt het inzicht in ziekte en gezondheid. Al deze data bij elkaar noemen we Big data. Omdat burgers steeds meer te zeggen hebben over hun eigen (medische) informatie roepen wij hen op om mee te denken.

Vroege opsporing en preventie van hart- en vaatziekten

Het programma Big Data & Gezondheid, vroege opsporing en preventie van hart- en vaatziekten, financiert onderzoek naar Big data. Heeft u ervaring met hart- en vaatziekten in uw naaste omgeving, bent u zelf patiënt of zorgverlener? Dan hebben wij uw hulp nodig om te zorgen dat de beoogde resultaten van deze onderzoeksplannen zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeften van burgers, patiënten en zorgprofessionals. Wij nodigen u uit om uw mening te geven op de ingediende onderzoeksvoorstellen.

Bijeenkomst: Maandag 8 oktober 2018 organiseren wij een bijeenkomst waar zowel onderzoekers als geïnteresseerden voor zijn uitgenodigd. Op deze bijeenkomst lichten de onderzoekers kort hun onderzoeksplan toe (pitch) waarna de aanwezigen kunnen meedenken over het onderzoekplan. De aanvrager neemt deze feedback mee om zijn of haar onderzoeksplan te verbeteren.

Locatie: De bijeenkomst vindt plaats op een centrale plek in Utrecht. De ontvangst is vanaf 15:30 uur, de bijeenkomst start om 16:00 uur en duurt tot 19:30 uur. Voor een avondmaaltijd en afsluitende borrel wordt gezorgd. Uw inbreng wordt gewaardeerd met een attentie en uw reiskosten worden vergoed.

Aanmelden: Wilt u bijdragen aan onderzoek naar hart- en vaatziekten? Meldt u dan aan voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen naar . U ontvangt een bevestiging van uw deelname.