Vacature communicatiemedewerker

March 7th, 2018

Functie: Communicatiemedewerker
Dienstverband: 24 uur per week
Opleidingsniveau: HBO/WO

Bij het eScience Center zijn we ervan overtuigd dat wetenschappelijk onderzoek versterkt kan worden door de inzet van digitale technologie. Ons multidisciplinaire team, dat bestaat uit zo’n 50 medewerkers, heeft veel kennis van software ontwikkeling én van wetenschappelijk onderzoek in uiteenlopende disciplines. Sinds onze oprichting zes jaar geleden hebben we met meer dan honderd wetenschappelijke teams samengewerkt – van sociologen en filosofen tot biologen en astronomen. Zulke samenwerkingen leiden niet alleen tot wetenschappelijke doorbraken, maar ook tot vernieuwende software die door andere wetenschappers kan worden ingezet. Naast onderzoek besteden we daarom ook veel aandacht aan het verspreiden van onze kennis en software – om zo niet alleen onze projecten, maar de wetenschap als geheel vooruit te helpen.

Het eScience Center is een jonge en ambitieuze organisatie met een betrokken team. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, onder andere door het volgen van opleidingen en trainingen. Daarnaast bieden wij een up-to-date pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer een eindejaarsuitkering, goede pensioenregeling en een ruime verlofregeling.

Wat ga je doen?

Als communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor het opzetten en bewaken van verschillende communicatieprojecten, waaronder het digitale jaarverslag en ons blog. Je beheert de website van het eScience Center en ontwikkelt beleid om de kwaliteit van de website te verbeteren. Je produceert (soms in samenwerking met externe bureaus) content, van persberichten tot fotoreportages en andere vormen van storytelling, en je houdt informatie actueel. Daarnaast adviseer je over het gebruik van digitale media, en ontwikkel en onderhoud je bestaande online communicatiemiddelen zoals Twitter en LinkedIn.

In deze functie werk je nauw samen met de senior communicatieadviseur en de communicatiestagiaire van het eScience Center. Je hebt veel contact met al je collega’s om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de organisatie. Daarnaast heb je regelmatig contact met onze wetenschappelijke partners.

Wat is jouw profiel?

  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als communicatiemedewerker
  • Je hebt uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels
  • Je hebt interesse in onderzoek en wetenschap en in de academische wereld
  • Je weet technisch, wetenschappelijk jargon te vertalen naar aansprekende teksten en aansprekend beeld voor een breed publiek
  • Samenwerken staat bij jou voorop en je bent in staat om met een grote verscheidenheid aan (interne en externe) stakeholders te werken
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven voor verschillende (online en offline) mediakanalen en doelgroepen
  • je hebt een afgeronde HBO- of academische opleiding in Communicatie
  • Ervaring met het beheren van websites
  • Ervaring met marketing tools zoals Mailchimp en Coosto, en beeldbewerking tools zoals Photoshop zijn een pluspunt

Wat bieden we jou?

Een aanstelling van vooralsnog één jaar, voor 24 uur per week. Salariëring, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 2.743,-- tot maximaal € 3.780,-- bruto per maand (schaal 9 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen), bij een 38-urige werkweek.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv uiterlijk 8 april per email naar vacancy@esciencecenter.nl.

Voor meer informatie over het eScience Center kun je terecht op www.eScienceCenter.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lode Kulik, communicatieadviseur (l.kulik@esciencecenter.nl / 020-460 4770).

Bij het eScience Center hanteren we een actief diversiteitsbeleid. We zijn bewust op zoek naar nieuwe medewerkers met een achtergrond die ondervertegenwoordigd is in de organisatie. We moedigen daarom vrouwen en minderheden aan om te reageren.